Menu

Inštruktorji

Vodja šolanja: Polona Bonač

polona bonac

(Photo by Maja Rokavec)

"Bila sem ena tistih deklic z eno samo veliko željo – imeti psa. Ko se mi je leta 1997 ta želja končno uresničila, sem z velikimi koraki začela stopati v svet kinologije in moje “krdelo” se je s časoma povečalo, tako da me zdaj zaposljuje 5 štirinožcev. Naša glavna aktivnost je agility, kjer se redno udeležujemo tekem tako doma, kot v tujini. Že skoraj desetletje sem tudi članica državne reprezentance, ki Slovenijo uspešno zastopa na evropskih in svetovnih prvenstvih. Poleg tega svoje pse šolam po čim bolj različnih programih, ker mi različne oblike sodelovanja s psom predstavljajo nove in nove izzive. Poleg agilitija se torej ukvarjam še s šolanjem poslušnosti in obrambe (IPO šport), pašo ovac, učenjem trikov, rally obediencom, šolanjem psov za nastope v filmski produkciji, itd.
Sem licenciran inštruktor z vrsto let izkušenj na področju vodenja tečajev ter seminarjev in vedno na lovu za novimi znanji in izkušnjami."

Agility inštruktorica: Manca Mikec

manca mikec

(Photo by Maša Ceglar)

"Prijaham iz Ljubljane in leta 1997 sem dobila prvega psa, s katerim sem že začela z agility-em, vendar nama je bolezen žal preprečila daljšo kariero. Ko sem leta 2006 dobila Bode-ja, pasme border collie, se je moja ljubezen do psov in agility-ja le še okrepila. Trenutno imam tri pse, vsi pa so izšolani do najvišje stopnje v agility-ju. Lin in Aksi sta aktivna tekmovalca, Bode pa že uživa svoja veteranska leta.
Sem članica Komisije za agility, leta 2013 pa sem postala sodnica za agility, leto kasneje tudi mednarodna. Že nekaj sezon aktivno sodelujem pri vseh reprezentancah, ki zastopajo Slovenijo na najvišjih tekmovanjih in sicer v vlogi vodje, ali asistenta vodje reprezentance.
Agility zame ni hobi, je način življenja in izredno uživam v podajanju znanja vsem, ki si želijo vstopiti v naš dinamičen svet agility-a."

Inštruktorica male, višje in osnovne šole, rally obedience-a ter cirkuške šole: Barbara Rozman

barbara rozman

(Photo by Maja Rokavec)

Barbara v našem društvu že vrsto let vodi tečaje male šole in poslušnosti. Tudi s svojimi psičkami se redno udeležuje tekmovanj po celi Evropi, z njimi pa je posnela tudi več reklam. Pri šolanju prisega na pozitivno motivacijo, posebno pa ji je pri srcu učenje trikov. O njih je napisala tudi knjigo V čem je trik, ki jo je izdala revija Kužek.

 

Log In